Aleksandar Đajić osvojio Lenjinov vrh


Aleksandar Đajić osvojio Lenjinov vrh

 Prije par dana član kolektiva Timing Aleksandar Đajić postigao je veliki međunarodni uspjeh osvojivši Lenjinov vrh visine 7.134 mnv, u masivu Pamira u Kirgistanu. Đajić je član PK ,,Visokogorci'' i dugo godina se uspješno bavi planinarenjem. U pohod ka vrhu podrška mu je bio i Ivan Perčin takođe član ovog uspješnog kluba.

Dvočlana ekipa je krenula iz Crne Gore 10. jula, a realizacija plana uspona je započeta 13. jula sa aklimatizacionim usponima u okviru kojih su ispeti vrhovi Yuhkin 5.200 i Razdeljni 6.200m. 

"Nakon aklimatizacionih uspona uslijedio je prvi pokušaj da se domognu vrha Lenjin 7.134m, 25. jula 2022. godine. Uspon se morao prekinuti zbog olujnog vjetra koji je duvao na vršnom grebenu. Strpljenje i dobra procjena da se sačeka promjena vremena u visinskom kampu C3 na 6.200m su bili ključni za konačan uspjeh. Nakon više od 15 časova brobe sa visinom i vjetrom koji je oslabio, završni uspon je okončan uspješno. 

Kako je to u poslu tako je i u životu rijetki vrhovi su predodređeni za najbolje i naizdržljivije. Kolektiv Timing-a je ponosan na ovaj uspjeh svoga zaposlenog.

 

Pratite nas